F-05: Coaching naar een verminderd antibioticumgebruik en betere bedrijfsgezondheid in de veehouderij, een workshop GEANNULEERD

F-05
Nederlands

De laatste jaren wordt van de dierenarts meer verwacht dan enkel de klassieke diergeneeskunde. Hij of zij wordt ook geconsulteerd als adviseur bij bedrijfsveranderingen en -problemen. Tegelijkertijd is de regelgeving enorm veranderd, en moet men in de diergeneeskunde voorzichtig omspringen met medicatie, in het bijzonder met antibiotica.

  • Wat doe je als dierenarts met veehouders die hier totaal geen rekening mee houden?
  • Waarom is er vaak een groot verschil tussen het advies en de effectieve implementatie hiervan in de praktijk door de klant?
  • Hebben we als dierenarts eigenlijk wel tijd voor deze extra rol als adviseur?
  • Zijn we hier voldoende voor getraind?
  • Hoe vertaalt zich dit naar de inkomsten?

In deze workshop willen we de praktiserende dierenarts kennis laten maken met coaching, en hoe dit zijn effect kan hebben bij doorvoeren van veranderingen. Ook willen we hier een interactieve discussie van maken waar we van elkaars ervaringen en verhalen kunnen leren. 

Wordt georganiseerd in samenwerking met het EU-DISARM project.
 

14u-14u20: het nut van coaching en de rol van de dierenarts hierbij, een interactieve discussie met stellingen

14u20-14u50: ADKAR en RESET als modellen voor coaching

14u50-15u: pauze

15u-15u45: “Kennis is zilver, coaching is goud – ervaringen in de melkveehouderij

15u45-17u: discussie, rollenspel 
 

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

F-05 Coaching naar een verminderd antibioticumgebruik en betere bedrijfsgezondheid in de veehouderij, een workshop

Group 2 Created with Sketch. Studenten 3e master toegelaten
Beschrijving

De laatste jaren wordt van de dierenarts meer verwacht dan enkel de klassieke diergeneeskunde. Hij of zij wordt ook geconsulteerd als adviseur bij bedrijfsveranderingen en -problemen. Tegelijkertijd is de regelgeving enorm veranderd, en moet men in de diergeneeskunde voorzichtig omspringen met medicatie, in het bijzonder met antibiotica. Wat doe je als dierenarts met veehouders die hier totaal geen rekening mee houden? Waarom is er vaak een groot verschil tussen het advies en de effectieve implementatie hiervan in de praktijk door de klant?
Hebben we als dierenarts eigenlijk wel tijd voor deze extra rol als adviseur? En zijn we hier voldoende voor getraind? En hoe vertaalt zich dit naar de inkomsten?
In deze workshop willen we de praktiserende dierenarts kennis laten maken met coaching, en hoe dit zijn effect kan hebben bij doorvoeren van veranderingen. Ook willen we hier een interactieve discussie van maken waar we van elkaars ervaringen en verhalen kunnen leren. 
Wordt georganiseerd is samenwerking met het EU-DISARM project.