F-03: Houdbaarheid van levensmiddelen en Hoge Druk Pasteurisatie (HPP).
Beschrijving
Volgens de Europese wetgeving (EU Verordening nr. 1169/2011) moet op voorverpakte levensmiddelen een houdbaarheidsdatum staan. In eerste eerste deel van deze studienamiddag worden de belangrijkste aspecten van houdbaarheid van levensmiddelen behandeld. Vervolgens wordt dieper ingegaan op directe en indirecte methoden voor bepaling van de houdbaarheid.
In het tweede deel van de studienamiddag wordt Hoge Druk Pasteurisatie besproken. Een eerste luik omvat de algemene aspecten en toepassingsmogelijkheden in vergelijking met thermische pasteurisatie. In een tweede luik wordt ingegaan op de effectiviteit en veiligheid van deze techniek.
Programma
14u-15u15: Els Van Coillie: Houdbaarheid van levensmiddelen
15u15-15u45: Pauze
15u45-17u: Katleen Coudijzer en Els Van Coillie: Hoge Druk Pasteurisatie (HPP)
Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus
F-03: Houdbaarheid van levensmiddelen en Hoge Druk Pasteurisatie (HPP).
Volgens de Europese wetgeving (EU Verordening nr. 1169/2011) moet op voorverpakte levensmiddelen een houdbaarheidsdatum staan. In eerste eerste deel van deze studienamiddag worden de belangrijkste aspecten van houdbaarheid van levensmiddelen behandeld. Vervolgens wordt dieper ingegaan op directe en indirecte methoden voor bepaling van de houdbaarheid.
In het tweede deel van de studienamiddag wordt Hoge Druk Pasteurisatie besproken. Een eerste luik omvat de algemene aspecten en toepassingsmogelijkheden in vergelijking met thermische pasteurisatie. In een tweede luik wordt ingegaan op de effectiviteit en veiligheid van deze techniek.