F-03: Houdbaarheid van levensmiddelen en Hoge Druk Pasteurisatie (HPP).

F-03
Nederlands

Volgens de Europese wetgeving (EU Verordening nr. 1169/2011) moet op voorverpakte levensmiddelen een houdbaarheidsdatum staan. In eerste eerste deel van deze studienamiddag worden de belangrijkste aspecten van houdbaarheid van levensmiddelen behandeld. Vervolgens wordt dieper ingegaan op directe en indirecte methoden voor bepaling van de houdbaarheid. 

In het tweede deel van de studienamiddag wordt Hoge Druk Pasteurisatie besproken. Een eerste luik omvat de algemene aspecten en toepassingsmogelijkheden in vergelijking met thermische pasteurisatie. In een tweede luik wordt ingegaan op de effectiviteit en veiligheid van deze techniek.

14u-15u15: Els Van Coillie: Houdbaarheid van levensmiddelen 

15u15-15u45: Pauze

15u45-17u: Katleen Coudijzer en Els Van Coillie: Hoge Druk Pasteurisatie (HPP)

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

F-03: Houdbaarheid van levensmiddelen en Hoge Druk Pasteurisatie (HPP).

Online beschikbaar
Group 2 Created with Sketch. Studenten 3e master toegelaten
Beschrijving

Volgens de Europese wetgeving (EU Verordening nr. 1169/2011) moet op voorverpakte levensmiddelen een houdbaarheidsdatum staan. In eerste eerste deel van deze studienamiddag worden de belangrijkste aspecten van houdbaarheid van levensmiddelen behandeld. Vervolgens wordt dieper ingegaan op directe en indirecte methoden voor bepaling van de houdbaarheid. 

In het tweede deel van de studienamiddag wordt Hoge Druk Pasteurisatie besproken. Een eerste luik omvat de algemene aspecten en toepassingsmogelijkheden in vergelijking met thermische pasteurisatie. In een tweede luik wordt ingegaan op de effectiviteit en veiligheid van deze techniek.

 

Inschrijven

Prijs
€ 100,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)