F-04: Bioveiligheid op het rundveebedrijf

F-04
Nederlands

In deze opleiding zal ingegaan worden op de principes van bioveiligheid.  Vervolgens zullen de toepassingen van externe bioveiligheid (alle maatregelen om te trachten te verhinderen dat pathogenen op het bedrijf binnen komen) en interne bioveiligheid (alle maatregelen die worden genomen om de verspreiding van pathogenen binnen het bedrijf tegen te gaan) op een rundveebedrijf worden geïllustreerd, dit zal mede worden doorspekt met lessen geleerd uit de DGZ bioveiligheidsaward. Finaal zal toelichting worden gegeven over het systeem om bioveiligheid op rundvee (melkvee-vleesvee-kalveren) te meten. 

14u-14u45: de 5 principes van bioveiligheid (J. Dewulf) 

14u45-15u30: externe bioveiligheid (B. Damiaans)

16u-16u30: interne bioveiligheid (B. Damiaans)

16u30-17u: lessen geleerd uit de DGZ bioveiligheidsaward (K. De Bleecker / C. Brossé)

17u-17u30: bioveiligheid meten aan de hand van de Biocheck.ugent.be (J. Dewulf)
 

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

F-04 Bioveiligheid op het rundveebedrijf

Online beschikbaar
Group 2 Created with Sketch. Studenten 3e master toegelaten
Beschrijving

In deze opleiding zal ingegaan worden op de principes van bioveiligheid. Vervolgens zullen de toepassingen van externe bioveiligheid (alle maatregelen om te trachten te verhinderen dat pathogenen op het bedrijf binnen komen) en interne bioveiligheid (alle maatregelen die worden genomen om de verspreiding van pathogenen binnen het bedrijf tegen te gaan) op een rundveebedrijf worden geïllustreerd, dit zal mede worden doorspekt met lessen geleerd uit de DGZ bioveiligheidsaward. Finaal zal toelichting worden gegeven over het systeem om bioveiligheid op rundvee (melkvee-vleesvee-kalveren) te meten.