GR-03: Darmgezondheid bij het rund
Beschrijving
Tijdens deze namiddag gaan we dieper in op de darmgezondheid van kalveren en runderen, een cruciale pijler voor algemene gezondheid en groei. Er wordt stilgestaan bij lebmaagzweren, dysbiose en de impact van voeding op de darmflora. Wetenschappelijke inzichten worden vertaald naar bruikbare handvaten voor de praktijk, met aandacht voor voeding, melkvervangers en additieven. Deze sessie biedt een stevige basis om de darmgezondheid van jonge runderen preventief én curatief te benaderen.
Programma
14u - 15u: Lebmaagzweren bij kalveren en runderen – van de wetenschappelijke benadering tot de praktische aanpak (Da. Laurens Chantillon)
15u - 16u: Het belang van een gezond intestinaal microbioom en de gevaren van dysbiose bij kalveren (Prof dr. Richard Ducatelle, Dipl. ECVP & ECPVS)
16u - 16u30: pauze
16u30 - 17u30: Gezonde voeding voor een gezond kalf - melkpoeders (Gert Van Trierum)
Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus
GR-03: Darmgezondheid bij het rund
Tijdens deze namiddag gaan we dieper in op de darmgezondheid van kalveren en runderen, een cruciale pijler voor algemene gezondheid en groei. Er wordt stilgestaan bij lebmaagzweren, dysbiose en de impact van voeding op de darmflora. Wetenschappelijke inzichten worden vertaald naar bruikbare handvaten voor de praktijk, met aandacht voor voeding, melkvervangers en additieven. Deze sessie biedt een stevige basis om de darmgezondheid van jonge runderen preventief én curatief te benaderen.