GP-03: Belang van hartruis en aritmieën bij het paard : gebruik van elektronische stethoscoop en ECG op smartphone (praktisch)

GP-03
Nederlands

We worden regelmatig geconfronteerd met een paard dat een hartruis heeft of een aritmie  heeft. Het is vaak moeilijk om uit te maken wat de oorzaak van het geruis of de aritmie is.

Tijdens deze praktische sessie wordt geleerd om te ausculteren met een elektronische stethoscoop. Aan de hand van casusbesprekingen (inclusief geluiden) wordt aangeleerd hoe je hartruisen gemakkelijk kan herkennen en indelen zodat je weet om welk probleem het gaat en of het geruis fysiologisch of pathologisch is.

Daarnaast wordt geleerd hoe je Alivecor ECG moet gebruiken bij paarden (breng zeker je smartphone mee). Aan de hand van casusbesprekingen wordt aangeleerd hoe je de ECGs gemakkelijk kan interpreteren en het belang van ritmestoornissen kan inschatten.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

GP-03: Belang van hartruis en aritmieën bij het paard : gebruik van elektronische stethoscoop en ECG op smartphone (praktisch)

Volzet (wachtlijst)
Beschrijving

We worden regelmatig geconfronteerd met een paard dat een hartruis heeft of een aritmie  heeft. Het is vaak moeilijk om uit te maken wat de oorzaak van het geruis of de aritmie is. Tijdens deze praktische sessie wordt geleerd om te ausculteren met een elektronische stethoscoop. Aan de hand van casusbesprekingen (inclusief geluiden) wordt aangeleerd hoe je hartruisen gemakkelijk kan herkennen en indelen zodat je weet om welk probleem het gaat en of het geruis fysiologisch of pathologisch is. Daarnaast wordt geleerd hoe je Alivecor ECG moet gebruiken bij paarden (breng zeker je smartphone mee). Aan de hand van casusbesprekingen wordt aangeleerd hoe je de ECGs gemakkelijk kan interpreteren en het belang van ritmestoornissen kan inschatten.

Opmerkingen

Max 12 personen