GR-10: Ontwerp en inrichting van de rundveestal
Beschrijving
In de afgelopen jaren is iedereen die nauw betrokken is bij de veehouderij zich bewust geworden van de groeiende bezorgdheid van consumenten over het welzijn van de dieren die ons voedsel produceren. Eén van de bezorgdheden gaat over de huisvesting en de ziekten en verwondingen die ermee gepaard kunnen gaan in geval van bepaalde tekortkomingen. Tijdens deze namiddag worden de belangrijkste aandachtspunten voor een goede huisvesting van rundvee besproken, met daarnaast uitgebreid aandacht voor de gevolgen van fouten in de huisvesting.
Programma
14u – 14u45: Roosters, voetbaden en ligbedden – een update (Drs. William Davy)
14u45 – 15u45: Technopathieën bij het rund (Dr. Melanie Schären)
15u45 -16u15: PAUZE
16u15 – 17u15: Een nieuwe wind door de stal – ventilatie (Dr. Geert Hoflack)
Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus
GR-10: Ontwerp en inrichting van de rundveestal
In de afgelopen jaren is iedereen die nauw betrokken is bij de veehouderij zich bewust geworden van de groeiende bezorgdheid van consumenten over het welzijn van de dieren die ons voedsel produceren. Eén van de bezorgdheden gaat over de huisvesting en de ziekten en verwondingen die ermee gepaard kunnen gaan in geval van bepaalde tekortkomingen. Tijdens deze namiddag worden de belangrijkste aandachtspunten voor een goede huisvesting van rundvee besproken, met daarnaast uitgebreid aandacht voor de gevolgen van fouten in de huisvesting.