GR-09 Voeding: het belang van micro- en macromineralen bij melk- en vleesvee

GR-09
Nederlands

Bij de rantsoenberekening bij rundvee wordt vooral rekening gehouden met het energie- en eiwitgehalte van het rantsoen, terwijl er doorgaans veel minder belang wordt gehecht aan mciro- en macromineralen. Nochtans is een adequate voorziening van beiden belangrijk voor zowel de gezondheid als de productie en dit bij zowel melk- als vleesvee.

Tijdens deze namiddag zal stil worden gestaan bij het belang van deze micro- en macromineralen en dit zowel voor wat betreft mogelijke deficiënties en overschotten die zelfs kunnen leiden tot intoxicaties.

14u00-15u00: Een overzicht van de belangrijkste micro- en macromineralen in het rantsoen van runderen. (Prof Frédéric Rollin, Universiteit Luik)

15u00-16u00:  Iron supplementation in calves (Ijzersupplementatie bij kalveren - Drs. Lennart Gollbeck, UGent)

16u00-16u30: Pauze

16u30-17u30: Hoe kunnen we in de praktijk de voorziening van micro- en macromineralen monitoren en eventueel bijsturen (Domien Dobbelaere, AVEVE)

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

GR-09 Voeding: het belang van micro- en macromineralen bij melk- en vleesvee

Online beschikbaar
Group 2 Created with Sketch. Studenten 3e master toegelaten
Beschrijving

Bij de rantsoenberekening bij rundvee wordt vooral rekening gehouden met het energie- en eiwitgehalte van het rantsoen, terwijl er doorgaans veel minder belang wordt gehecht aan mciro- en macromineralen. Nochtans is een adequate voorziening van beiden belangrijk voor zowel de gezondheid als de productie en dit bij zowel melk- als vleesvee.

Tijdens deze namiddag zal stil worden gestaan bij het belang van deze micro- en macromineralen en dit zowel voor wat betreft mogelijke deficiënties en overschotten die zelfs kunnen leiden tot intoxicaties.

Opmerkingen

Deze les gaat ook online door. De link naar de livestream en on demand video vindt u in uw dashboard, op de homepage onder 'mijn profiel'.