GR-04: Klauwgezondheid

GR-04
Nederlands

Klauwgezondheid bij rundvee heeft een belangrijke invloed op welzijn, gezondheid en productiviteit. Onderzoek van de laatste jaren levert meer en meer inzicht omtrent het ontstaan van klauwletsels waardoor preventie en controle steeds beter worden. Uiteraard blijft individuele behandeling van de manke koe een belangrijk punt. Tijdens dit IPV zal ingegaan worden op recent opgebouwde kennis omtrent klauwverzorging, met de focus op omstandigheden op onze Vlaamse melkveebedrijven.

14u00-14u45: Prevalentie en risicofactoren van klauwproblemen op Vlaamse  melkveebedrijven

Da. Jeroen Vermijlen

 

14u45-15u45: Update omtrent recente inzichten in klauwgezondheid

                        Da. William Davy

 

15u45-16u15: Pauze

 

16u15-17u15: Wat is de meerwaarde van data-collectie in de aanpak van klauwgezondheid op bedrijfsniveau

                        Da. Jeroen Vermijlen en Da. William Davy

 

17u15-17u30: vragen en discussie

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

GR-04: Klauwgezondheid

Online beschikbaar
Group 2 Created with Sketch. Studenten 3e master toegelaten
Beschrijving

Klauwgezondheid bij rundvee heeft een belangrijke invloed op welzijn, gezondheid en productiviteit. Onderzoek van de laatste jaren levert meer en meer inzicht omtrent het ontstaan van klauwletsels waardoor preventie en controle steeds beter worden. Uiteraard blijft individuele behandeling van de manke koe een belangrijk punt. Tijdens dit IPV zal ingegaan worden op recent opgebouwde kennis omtrent klauwverzorging, met de focus op omstandigheden op onze Vlaamse melkveebedrijven.

Opmerkingen

14u00-14u45: Prevalentie en risicofactoren van klauwproblemen op Vlaamse  melkveebedrijven

Da. Jeroen Vermijlen

 

14u45-15u45: Update omtrent recente inzichten in klauwgezondheid

                        Da. William Davy

 

15u45-16u15: Pauze

 

16u15-17u15: Wat is de meerwaarde van data-collectie in de aanpak van klauwgezondheid op bedrijfsniveau

                        Da. Jeroen Vermijlen en Da. William Davy

 

17u15-17u30: vragen en discussie