GR-04: Klauwgezondheid
Beschrijving
Klauwgezondheid bij rundvee heeft een belangrijke invloed op welzijn, gezondheid en productiviteit. Onderzoek van de laatste jaren levert meer en meer inzicht omtrent het ontstaan van klauwletsels waardoor preventie en controle steeds beter worden. Uiteraard blijft individuele behandeling van de manke koe een belangrijk punt. Tijdens dit IPV zal ingegaan worden op recent opgebouwde kennis omtrent klauwverzorging, met de focus op omstandigheden op onze Vlaamse melkveebedrijven.
Programma
14u00-14u45: Prevalentie en risicofactoren van klauwproblemen op Vlaamse melkveebedrijven
Da. Jeroen Vermijlen
14u45-15u45: Update omtrent recente inzichten in klauwgezondheid
Da. William Davy
15u45-16u15: Pauze
16u15-17u15: Wat is de meerwaarde van data-collectie in de aanpak van klauwgezondheid op bedrijfsniveau
Da. Jeroen Vermijlen en Da. William Davy
17u15-17u30: vragen en discussie
Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus
GR-04: Klauwgezondheid
Klauwgezondheid bij rundvee heeft een belangrijke invloed op welzijn, gezondheid en productiviteit. Onderzoek van de laatste jaren levert meer en meer inzicht omtrent het ontstaan van klauwletsels waardoor preventie en controle steeds beter worden. Uiteraard blijft individuele behandeling van de manke koe een belangrijk punt. Tijdens dit IPV zal ingegaan worden op recent opgebouwde kennis omtrent klauwverzorging, met de focus op omstandigheden op onze Vlaamse melkveebedrijven.
14u00-14u45: Prevalentie en risicofactoren van klauwproblemen op Vlaamse melkveebedrijven
Da. Jeroen Vermijlen
14u45-15u45: Update omtrent recente inzichten in klauwgezondheid
Da. William Davy
15u45-16u15: Pauze
16u15-17u15: Wat is de meerwaarde van data-collectie in de aanpak van klauwgezondheid op bedrijfsniveau
Da. Jeroen Vermijlen en Da. William Davy
17u15-17u30: vragen en discussie